Najave     | 18.06.2018. 13:40 |

Konferencija 'Sarajevo i Beč - inovativno u budućnost'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Dvodnevna konferencija "Sarajevo i Beč - inovativno u budućnost" bit će održana 3. i 4. jula u Sarajevu u organizaciji Grada Beča, Grada Sarajeva i predstavništva "Eurocomm-PR Sarajevo", u okviru "Dana Beča u Sarajevu". 

Dva grada otvorit će dijalog o strategiji pametnog grada i smjernica za povećanje životnog kvaliteta građana uz najbolja tehnološka rješenja.

Motiv konferencije "pametni gradovi" bit će nastavljen i kroz teme  pametna rješenja za lokalnu samoupravu, upravljanje saobraćajem u mirovanju i gradskim vodama te energetska sanacija historijskih građevina. Podrška startupovima i obrazovanje s aspekta dokvalifikacija u procesu digitalizacije i trendova na radnom tržištu preostale su teme dvodnevne konferencije.

Izlagači su predstavnici uprava Beča i Sarajeva i stručnjaci iz tematskih područja. Ciljna grupa konferencije su kreatori pametnih rješenja, rukovodeće snage koje odlučuju o njihovoj primjeni i realizatori u praksi na nivou javne uprave, nevladinog i privatnog sektora.

Učešće na konferenciji je bez kotizacije, saopćeno je iz Eurocomm-PR Sarajevo.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'