Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost Koordinacija Srba Mostar

Saopćenje

Koordinacija Srba Mostar, kao krovno tijelo svih srpskih organizacija u Mostaru, poziva sve srpske stranke iz Republike Srpske da se okupe na zajedničku ''Srpsku listu'' u Federaciji na Opštim izborima 2018.

Znajući da se samo jedinstveni možemo izboriti za svoje legalne i legitimne predstavnike i za svoja prava u Federaciji, Koordinacija Srba Mostara, još prije tri godine okupila je sve srpske organizacije u gradu na Neretvi u jedan odbor, a pored organizacija u Koordinaciji djeluju i dvije političke stranke – SNSD i SDS.

Koordinacija Srba Mostar od prvog dana zagovara zajednički nastup srpskih stranaka kako na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, tako i cijele Federacije i u tom stavu jedinstvene su sve članice Koordinacije.

Zajednička ''Srpska lista'' jedina je šansa da okupimo srpsko biračko tijelo u Federaciji BiH i dijaspori i zajedničkim snagama krenemo u borbu za bolji položaj srpskog naroda u ovom entitetu.

Po informacijama kojima mi raspolažemo u Federaciji će biti prijavljene dvije srpske liste i to jedna koja predvodi SNSD, a druga koju predvodi SDS.

Takvim potezima srpskom narodu u Federaciji šalje se poruka da nam ovdje nema ni ostanka, ni opstanka.

Očekujemo da SNSD i SDS kao najveće i najuticajnije stranke iz dva suprotstavljena politička bloka, na ovom pitanju nadiđu antagonizme i dokažu da su nacionalna pitanja iznad stranačkih razmirica.

Ovim putem, ako treba, i molimo da pojedinci prevaziđu svoje sujete i sitna politikanstva te prestanu sa prepucavanjima ko je prvi napravio listu, ko je koga pozvao na sastanak, ko nije, ko je jači, a ko slabiji itd i daju kandidate za zajedničku ''Srpsku listu'' koja neće imati stranačka obilježja.

Mi u Mostaru i dolini Neretve, od 1992. do danas nismo jednom izdati i prodati, a ovakvi potezi su čista izdaja srpskog naroda u Federaciji.

Moramo napomenuti da stranke iz Republike Srpske ne uvažavajući naše zahtjeve i potrebe nipodaštavaju žrtvu koju je srpski narod iz doline Neretve podnio i činjenicu da su životi 334 borca iz doline Neretve svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

Na ovom pitanju ćete pokazati da li ste u stanju izaći izvan stranačkih okvira i interesa i sagledati i založiti se za nacionalna pitanja i srpski narod ma gdje bio ili ne.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.