Stranačke aktivnosti     | 17.06.2018. 21:36 |

Saopćenje za javnost Pokreta 'Odgovor'

FENA Saopćenje

Lider Pokreta "Odgovor" i kandidat za predsjednika RS-a Ćamil Duraković upozorava da prema trenutnim anketama nijedan probosanski blok ili stranka ne prelaze 3% u ovom bh. entitetu. Duraković upozorava da ovakvi odnosi mogu trajno narušiti političku poziciju Bošnjaka-povratnika u entitetu RS.

"Ovo znači da će u NSRS probosanske stranke osvojiti samo tri mjesta, i to direktna iz Prijedora, Doboja i istočne Bosne. Da ne ulazim u kompleksnu izbornu matematiku - koja se tiče kompenzacionih madnata i garantovanih pozicija u Skupštini. Dakle, biće nas ispod ustavnog minimuma, a četvrto mjesto će uzeti neki nominalni Bošnjak iz DNS-a ili SNSD-a", dodaje Duraković.

"Tada će funkcija potpredsjednika RS-a nastaviti biti protokolarna kao u trenutnom mandatu. Konačno, Bošnjaci će moći računati na slovom i brojem - 13 radnih mjesta u institucijama RS-a, a o političkom utjecaju da ne govorimo", upozorava Duraković.

"Uz planiranu blokadu federalnih institucija od strane HDZ-a, neće biti izdvajanja za povratak, podršku našim privrednicima, udruženjima i inicijativama u RS-u. Egzodus u Federaciju i prema vani će biti masovan. Ko će odgovarati tada za podjele koje su za kratkoročnu politučku korist unijeli među Bošnjake", zaključuje Duraković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

Saopćenje za javost Pokreta Odgovor

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta