Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 17.06.2018. 20:02 |

Pandža: Svake godine želimo Ligu za prvaka, a za par godina i ABA 2 ligu

FENA

TUZLA, 17. juna (FENA) - Košarkaši OKK Slobode pripreme za narednu sezonu počet će s novim trenerom, 15. augusta.

Igrače tuzlanskog kluba za bolji plasman od prošlosezonskog pripremat će jedan od najperspektivnijih trenera u regionu Josip Pandža, donedavno trener Kaknja.

- S ljudima iz Tuzle dogovorio sam detalje angažmana, s tim što sam obavezan okončati još neke poslove u KK Kakanj, nakon čega ću preuzeti ekipu OKK Slobode. Bio sam u dilemi ostati u Kaknju, gdje sam postao bolji trener nego što sam bio kada sam došao, ili napraviti iskorak. Moja obitelj složila se s odlukom da, ipak, promijenim sredinu i prihvatim novi izazov u karijeri. Moram reći da sam u Kaknju imao sve uvjete za rad i napredak. Zahvalan sam ljudima koji su mi to omogućili – izjavio je Pandža u razgovoru za Fenu.

Kaže da ga je predsjednik OKK Slobode Aid Berbić kontaktirao više puta u posljednjih mjesec dana. Trenera s oreolom prvaka Evrope za kadete, za koje je igrao i igrač OKK Slobode Emir Čerkezović, pozvao je da zajednički realizuju ambiciozne planove kluba.

Istina, "grande" planova bilo je i ranijih sezona, ali sve nije "pasalo" najbolje. Pogotovo lani, kada su Tuzlaci u sezoni promijenili tri trenera, spašavajući se ispadanja iz lige.

- Ugovor ću potpisati na četiri godine i nastojat ću napraviti selekciju igrača koja će odgovoriti na visoke prohtjeve košarkaške publike, koja je među najboljima u BiH. Drugim riječima, želim da svake godine igramo Ligu za prvaka BiH, a da što brže, barem za dvije godine, igramo u ABA 2 ligi. OKK Sloboda je stabilan sportski kolektiv i zaslužuje više od ostvarenog u minuloj sezoni – istakao je novi "coach" tuzlanskih košarkaša.

Treneri u OKK Slobodi nisu uvijek presudno uticali na angažovanje novih košarkaša, pa se dogodilo, na primjer, da je posljednji trener Tuzlaka Ivan Velić za dva američka košarkaša koje je zatekao u ekipi rekao kako ni po čemu ne zaslužuju dolazak u Tuzlu.

- Oko novih igrača možemo se dogovarati, ali ja biram tim i to je princip koga se nijedan trener koji drži do sebe neće odreći. Uostalom, ja odgovaram za ekipu, pa je i logično da je moja posljednja. Vjerujem da u tom pogledu neće biti problema – smatra Pandža.

Tridesetjednogodišnjem Vitežaninu ostavljena je mogućnost da sam izabere trenere koji će mu asistirati.

Još nije odredio ko će mu biti pomoćnici u stručnom štabu OKK Slobode.

-  To neće biti poseban problem, jer poznajem dosta ljudi u OKK Slobodi s kojima sam već sarađivao, kao što su Elvir Bijedić, Azur Sakić i drugi. Najvažnije da budemo jedan tim, a nadam se da će tako i biti kada se prihvatimo posla – zaključio je Josip Pandža, novi trener OKK Slobode.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana