Stranačke aktivnosti     | 17.06.2018. 14:29 |

Saopćenje za javnost SDP-a BiH

FENA Saopćenje

Povodom nedavne izjave premijera Federacije BiH Fadila Novalića o akcizama, gdje je vlastiti neuspjeh pokušao ispostaviti kao grešku SDP-a i naveo da novca nije ostalo na računu, reagovao je Enver Bijedić, član Predsjedništva SDP-a.

„Premijer Fadil Novalić na isteku svog neuspješnog četverogodišnjeg mandata ponovo se obrušio na SDP, koji mu očito izlazi na san.

Pozivamo ga da prestane u SDP-u tražiti alibi za vlastiti neuspjeh u izgradnji autoceste. Mi smo na tom planu uspjeli i dokazali da je moguće graditi.

Kada je došao u Vladu, Fadila Novalića je dočekalo oko 500 miliona KM za izgradnju autoceste. Za skoro četiri godine Novalić i njegova Vlada nisu bili u stanju izgraditi ni metra autoceste.

Neka Novalić objasni koliko puta i zašto je poništen tender za gradnju autoceste od Međugorja do Počitelja za šta mu je prošla Vlada ostavila 200 miliona KM.

Građani očekuju da on i njegova SDA objasne gdje je novac od povećanja akciza? Zašto se ne gradi u FBiH, dok se istovremeno gradi u RS?

Ako potraži, krivca za vlastiti neuspjeh Novalić će pronaći u ogledalu i u okviru svoje SDA, koja je u potpunosti zaustavila gradnju svega u FBiH, osim jednog trotoara“, rekao je Bijedić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!