Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 17.06.2018. 11:18 |

Bajramski prijem muftije Vahida ef. Fazlovića

FENA Saopćenje

TUZLA, 17. juna (FENA) - Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović upriličio je u povodu Ramazanskog bajrama prijem za brojne goste iz javnog, političkog i kulturnog života sa područja Muftiluka tuzlanskog.

U prigodnom obraćanju, muftija Fazlović je kazao da su svi naši blagdani osnova za zbližavanje ljudi, još veće razumijevanje, poboljšanje zajedničkog rada i saradnje za dobrobit ljudi u Bosni i Hercegovini.

- Ramazan nas je podučio da jedan ljudski čin nije samo forma. Svaki čin ima svoju bit, suštinu. Ibadeti koje imamo u ovom mjesecu odvedu nas u bolju realnost. Ramazan pokaže da čovjek doista može biti bolje biće. Post je prošao, ali treba da ostane bogobojaznost. Ona je najvažnija - kazao je on.

Muftija Fazlović ističe da se uvijek zajednički radujemo velikim blagdanima u Bosni i Hercegovini te da ovdašnje religije u doktrinalnom smislu mogu imati razlike, ali su najbliže jedna drugoj na etičkoj osnovi.

- Važna je naša etika, moral, duh, taj naš ljudski odnos. I svi blagdani u našoj zemlji to iznova pokažu i ojačaju nas u našoj bosanskohercegovačkoj idejnosti, u našoj domovini - ustvrdio je.

Prijemu je prisustvovao zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić, potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, predstavnici Katoličke i Pravoslavne crkve, Jevrejske zajednice u Tuzli i mnogi drugi.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'