Bosna i Hercegovina     | 16.06.2018. 13:03 |

Izabrano novo rukovodstvo HKD Napredak Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. lipnja (FENA) - U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u petak je održana Skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak - Glavna podružnica Mostar.

Uime Središnje uprave HKD Napredak Skupštini su nazočili Josip Nikolić, član Središnje uprave i izaslanik predsjednika HKD Napredak prof. dr. Franje Topića i Ivana Barišić, članica Središnje Uprave HKD Napredak, priopćeno je u subotu na internetskim stranicama HKD Napredak. 

Nakon usvajanja poslovnika o radu Skupštine i dnevnog reda, te izbora radnog predsjedništva, izaslanici Skupštine saslušali su Izvješće o radu Glavne podružnice u kojem se dosadašnji predsjednik prof. dr. Miroslav Palameta osvrnuo na rad Društva.

- Hrvatsko kulturno društvo Napredak najstarija je organizacija Hrvata Bosne i Hercegovine s međunarodnim značajem koja je započela svoj rad najprije u Mostaru, a onda u Sarajevu - istaknuo je, između ostalog, u svom izvješću dr. Palameta.

Naglasio kako je proteklih deset godina od utemeljenja Glavna podružnica u Mostaru djelovala u nezadovoljavajućim uvjetima i okolnostima, no da su i pored toga, organizirane vrlo uspješne javne rasprave, tribine i predavanja, izložbe i promocije, zatim rad sa studentima, osiguravanje stipendija zajedno sa Središnjicom HKD Napredak, izdavačka djelatnost, pripremani kandidati za učenje njemačkog jezika u aranžmanu podružnice iz Beča, kao i susreti Napretkovih podružnica.

Nakon Izvješća pristupilo se izboru predsjednika, dopredsjednika, tajnika, rizničara, upravnog odbora, nadzornog odbora i stegovnog suda HKD Napredak Glavne podružnice Mostar.

Za novog predsjednika HKD Napredak Mostar izabran je Marko Romić, a za dopredsjednika Miroslav Landeka, tajnik je prof. Ivan Vrljić, a rizničarka Željka Živković.

Novi članovi i članice Upravnog odbora su  prof. Antonija Šaravanja, prof. don Niko Luburić, prof. Monija Jarak i prof. Višeslav Lučić.

U Nadzorni odbor HKD Napredak Glavne podružnice Mostar izabrani su Danijel Vidović, Božo Ćorić i Pavo Šaravanja, a u Stegovni sud Boris Mandić i Igor Šutalo.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom