Bosna i Hercegovina     | 14.06.2018. 15:06 |

SDPBiH - Pozivamo Seada Jakupovića da podnese neopozivu ostavku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine osuđuje SNSD-ovo vrijeđanje žrtava najtežih ratnih zločina počinjenih u Prijedoru i njegovoj okolini 1992. godine koje se desilo u Skupštini grada Prijedora, a neprihvatljivim smatra i izostanak adekvatne reakcije predsjedavajućeg Skupštine grada Prijedora Seada Jakupovića.

- SDP BiH poziva Jakupovića da bez odgađanja podnese neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Skupštine grada Prijedora. SDP BiH će, zbog djelovanja koje je suprotno našim suštinskim opredjeljenjima, provesti odgovarajući unutarstranački postupak - naveli su u saopćenju.

Navode da su bijele trake koje su morali nositi Bošnjaci i Hrvati Prijedora 1992. godine, sudski i historijski utvrđena činjenica i da će ostati vječna sramota svih koji su učestvovali u tom zločinačkom poduhvatu. Naglašavaju da niko nema pravo negirati zločin i zabraniti porodicama žrtava da obilježavaju njihovo stradanje.

Uvrede upućene od odbornika SNSD-a ispod svakog su nivoa, ističu iz SDP-a te navode da je očigledno da ova stranka građanima nema ništa za ponuditi, osim nacionalističkog širenja mržnje prema bošnjačkim i hrvatskim povratnicima u Prijedoru.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana