Bosna i Hercegovina     | 14.06.2018. 14:51 |

Prijem u Općini Centar za porodice šehida povodom Ramazanskog bajrama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - U Općini Centar danas je, povodom Ramazanskog bajrama, upriličen tradicionalni prijem za 20 šehidskih porodica čiji su članovi poginuli kao pripadnici Armije RBiH.

Prijemu su prisustvovali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, kao i predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar Ramiza Šejto, saopćeno je iz Općine Centar.

Ajnadžić je kazao da je u pripremi javni poziv namijenjen djeci šehida i poginulih boraca do 35 godina starosti za dodjelu bespovratnih sredstava za pokretanje vlastitog biznisa.

- Zasad smo obezbijedili 50.000 KM, u planu je da za ove dvije godine iz općinskog budžeta izdvojimo do 250.000 KM - istakao je Ajnadžić i poručio porodicama da im Općina Centar uvijek stoji na raspolaganju.

Pozvao je sve sugrađane u park Hastahana u subotu, 16. juna, drugi dan Ramazanskog bajrama,  na bajramsko druženje.

- Želimo pokazati pripadnicima drugih konfesija, koji su također dobrodošli, da smo dobre komšije i prijatelji. Finog komšijskog i prijateljskog razgovora nije nikad viška - naglasio je.

Na kraju druženja članovima šehidskih porodica uručene su simbolične jednokratne donacije Općine u iznosu od po 100 KM, na osnovu spiska koje za sve vjerske praznike dostavlja Udruženje porodica šehida i poginulih boraca te sarajevske općine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta