Servisne informacije     | 14.06.2018. 11:05 |

Apel vozačima da budu oprezni zbog najavljenih padavina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - U područjima gdje pada kiša (zapadna i sjeverozapadna Bosna) preporučuje se vožnja prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima. S obzirom na to da su padavine do kraja dana najavljene i u ostalim područjima, apeluje se na vozače da budu maksimalno oprezni.

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-14.1 Donji Svilaj-Bosanski Brod (naselje Struge) zbog radova na deminiranju terena od 08.00  do 16.00 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča zbog većeg odrona kod mjesta Sijeračke Stijene saobraća se usporeno, po privremeno urađenom proširenju. 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Završen uviđaj saobraćajne nezgode kod mjesta Brezovo Polje, saobraća se usporeno

BIHAMK - Duge kolone vozila na više graničnih prijelaza

BIHAMK-Tokom dana se očekuje pojačan intezitet vozila, naročito na prilazima većim gradskim centrima

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije