Bosna i Hercegovina     | 14.06.2018. 08:46 |

Obilježena 26. obljetnica oslobođenja Stoca

FENA Saopćenje

STOLAC, 14. lipnja (FENA) - U srijedu, 13. lipnja, obilježena je 26. obljetnica akciji "Lipanjske zore" u kojoj su postrojbe Hrvatskog vijeća obrane (HVO) oslobodile područje općine Stolac.

Program obilježavanja započeo je svetom misom u stolačkoj župnoj crkvi, nakon čega je upriličen mimohoda gradskim ulicama do središnjeg spomenika poginulim hrvatskim braniteljima gdje su položeni vijenci, priopćeno je iz Općine Stolac.

Općinski načelnik Stjepan Bošković u svom je govoru odao priznanje i počast svim sudionicima akcije, zahvalivši im za iskazanu hrabrost, domoljublje i odlučnost.

"Tada nismo mislili da će ovaj put biti na iskušenju kroz razne bitke koje smo vodili kroz ovih 26 godina, da ćemo biti suočeni u iskušenjima s drugim narodima s kojima bi trebali graditi bolje društvo. Neka nam današnji dan bude poticaj za zbijanje redova, jer iskušenja koja nas čekaju ka punoj slobodi i ravnopravnosti neće biti laka. Kako smo bili jedinstveni i odlučni u Lipanjskim zorama, moramo isto tako biti i u vremenima koja dolaze", poručio je načelnik Bošković, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Građani Stoca organizovali protestnu šetnju zbog napada na mladiće

Tužiteljstvo HNŽ-a: Identificirano i lišeno slobode nekoliko osoba

Mediji objavili da su uhićeni napadači iz Stoca, MUP još nije potvrdio informaciju

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana