Servisne informacije     | 14.06.2018. 08:25 |

U Bosni jutros oblačno s kišom, a u Hercegovini pretežno vedro

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - U Bosni jutros je oblačno vrijeme sa kišom na sjeveru i sjeveroistoku, a u Hercegovini je pretežno vedro.

Temperature zraka u 08.00 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan-sedlo 13; Sokolac 14; Bihać 15; Bugojno, Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 16; Gradačac, Livno, Prijedor 17; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Zvornik 18; Grude 19; Široki Brijeg 20; Stolac 21; Trebinje 22 i Mostar 23.

U Bosni će danas  preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, ponegdje praćenim grmljavinom. U Hercegovini prijepodne uglavnom pretežno sunčano. Poslijepodne se očekuje naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom. Padavine će u cijeloj zemlji biti slabog do umjerenog intenziteta. Vjetar će biti slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature od 16 do 22, na jugu od 23 do 29 °C.

U Sarajevu danas pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i u večernjim satima ponegdje sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 20 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo