Stranačke aktivnosti     | 13.06.2018. 17:00 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. lipnja - Danas je u Vitezu održana utemeljiteljska skupština Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata „Prsten“.
Udruga “Prsten” je utemeljena kao nevladina, nepolitička i neprofitna, Udruga bosanskih Hrvata, sa prvom željom da okuplja Hrvate Bosanske Posavine i središnje Bosne.

Kako se zbog raznih političkih manipulacija, Hrvate pokušava politički razvlastiti, “Prsten” je kroz društveno, gospodarsko, kulturno i humanitarno djelovanje u BiH i Hrvatskoj pokazao snažnu povezanost hrvatskog naroda i umjesto regionalnih podjela gradi veze i zajedništvo među hercegovačkim i bosanskim Hrvatima, stoga je i održana ova utemeljiteljska skupština bosanskohercegovačkih Hrvata „Prsten“.

Obraćajući se predsjednik HDZ-a BiH, HNS-a i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović istaknuo, kako je govoriti o Udruzi Hrvata „Prsten“, najvećoj udruzi hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine uvijek ispunjen zadovoljstvom.

„Najvažniji zadatak koji danas stoji pred hrvatskim narodom, je njegovo integriranje, njegova međusobna povezanost. Udruga „Prsten“ svjesna naše malobrojnosti, rasterećena bilo kakvih podjela u svojoj organiziranosti, osmišljeno i sustavno provodi politiku unutarnjeg integriranja hrvatskog naroda.

„Prsten“ – pokret koji povezuje i spaja, donosi svoje ključne organizacijske odluke upravo u vremenu kada se Hrvati BiH bore za punu ustavnu jednakopravnost, koja im treba osigurati i pravno legitimitet izbora svojih predstavnika na svim administrativnim razinama vlasti“, napomenuo je ovom prigodom dr. Čović.

„Najveća opasnost za malobrojni narod u BiH, koliko god bio suveren i konstitutivan je mentalitet podjele, na kojem su dugo radili oni koji imaju drugačije planove u BiH, pokušavajući nas dijeliti na Posavce, Bosance i Hercegovce. Prsten se u potpunosti poistovjetio sa djelovanjem Hrvatskog narodnog sabora, koji okuplja politički organizirane Hrvate BiH, izbjegavajući svoju povezanost s bilo kojom političkom opcijom u BiH. Na taj način Udruga Prsten je dodatno povezala Hrvate BiH i na najbolji način odgovorila onima koji i HNS smatraju velikom preprekom razjedinjenja hrvatskog nacionalnog bića“, kazao je dr. Čović.

Zahvalio se dr. Čović organizatorima Udruge „Prsten“ i njihovom današnjem vodstvu na svemu što čine da bi se njihova domovina BiH očuvala kao europska cjelina u kojoj će predstavnici hrvatskog naroda, ma gdje bili, osjećati ponos što su Hrvati.
Predsjednik udruge bosanskohercegovačkih Hrvata „Prsten“ u narednom razdoblju bit će Zdenko Vukić, dok su za dopredsjednike izabrani Veselko Čule i Anto Domić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom