Bosna i Hercegovina     | 13.06.2018. 16:17 |

Karamatić na konferenciji o medijskim slobodama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. juna (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mario Karamatić učestvovat će na Interparlamentarnoj konferenciji predstavnika parlamenata država u procesu pristupanja Evropskoj uniji i Evropskog parlamenta.

Konferencija, koju organiziraju Direktorat Evropskog parlamenta za demokratsku podršku i Donji dom Parlamenta Češke Republike, posvećena je podršci slobodi govora i medijskim slobodama, a bit će upriličena 14. i 15. juna u Pragu.

Kako je najavljeno iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH na dvodnevnom skupu raspravljat će se o ulozi medija u političkim diskusijama, kao i o pitanjima transparentnosti vlasništva i regulacije medija.

Tokom konferencije parlamentaraca u Pragu bit će riječi i o postupanju s lažnim vijestima i dezinformacijama, o primjeni zakona o zaštiti od klevete, o osiguranju zaštite novinara i zviždača, kao i o ulozi civilnog društva kao izvoru informacija i podršci političkim reformama.

Očekuje se da će se učesnicima Interparlamentarne konferencije u Pragu obratiti predsjedavajući Donjeg doma Parlamenta Češke Republike Radek Vondraček, kao i predstavnik OSCE-a za slobodu medija Harlem Desir.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu