Regija     | 13.06.2018. 14:15 |

Crnogorac u kamionu s lubenicama prevozio 423 kilograma marihuane

FENA Cvita Kusić

SPLIT, 13. lipnja (FENA) - Više od 400 kilograma marihuane skrivene u kamionu među lubenicama, vrijedne gotovo milijun eura, zaplijenila je hrvatska policija i carina u ponedjeljak oko ponoći na graničnom prijelazu Vinjani Donji nedaleko od Imotskog, objavila je u srijedu splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

 Nakon što su jučer završili kriminalističko istraživanje u tom slučaju u kojem su za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kazneno prijavili 56-godišnjeg državljanina Crne Gore, o rekordnoj zapljeni marihuane (422,3 kilograma) splitsko-dalmatinska policija izvijestila je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare.

 Voditelj službe kriminaliteta droga Dušan Jenjić je objasnio da se sve dogodilo prilikom ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Vinjani Donji, u ponedjeljak oko ponoći kada su policijski službenici i službenici carine tijekom provjere osoba, vozila i robe koja se prevozi, obavili pregled teretnog i priključnog vozila registarskih oznaka Republike Crne Gore kojim je upravljao 56-godišnji crnogorski državljanin s prijavljenim prijevozom voća, javila je Hina.

 Tom prilikom je zamijećeno da se među lubenicama prevozi i više paketa oblijepljenih folijom, mirisa karakterističnog za drogu marihuanu, pa je muškarac odmah uhićen, dok je pretragom vozila pronađeno 397 paketa s ukupno 422,3 kilograma marihuane.

 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 56-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

 "Pošiljka je krenula iz Albanije i bila namijenjena zapadnoeuropskom tržištu. Ovo je veliki uspjeh hrvatske policije i Carine, pogotovo znajući da je osumnjičeni s drogom uspio zavarati granične kontrole na prijelazima Hani Hoti-Božaj i Vraćenovići-Deluša, a otkriven je tek pri pokušaju ulaska u Hrvatsku", istaknuo je Jenjić.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Uprava policije MUP-a TK oduzela 70 kilograma droge

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo