FENA biznis     | 13.06.2018. 13:36 |

Otvorena vrata domaćim kompanijama za ulazak na tržište Saudijske Arabije

FENA Saopćenje

BBI banka i Saudijska državna investicijska agencija (SAGIA) potpisale strateški Sporazum o saradnji:

Otvorena vrata domaćim kompanijama  za ulazak na tržište Saudijske Arabije

Bosna Bank International (BBI) i Saudijska državna investicijska agencija (Saudi Arabian General Investment Authority - SAGIA) potpisali su strateški Sporazum o saradnji s ciljem jačanja odnosa između BBI banke i SAGIA. Ugovor su u Saudijskoj Arabiji potpisali Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke i Sultan Mofti, zamjenik guvernera SAGIA za ulaganje i razvoj.

Ovim dokumentom definiran je okvir za zajedničko djelovanje na privlačenju investicija  i otvaranju poslovne saradnje između zemalja Jugoistočne Evrope i Saudijske Arabije.

„SAGIA igra vodeću ulogu u privrednim procesima KSA i ključna je za razvoj dugoročnog privrednog rasta. Ovim Sporazumom BBI banka je otvorila direktan put svojim klijentima da uđu na tržište od 30-ak miliona potrošača. Našim klijentima, ali i regionalnim kompanijama koje iskažu interes omogućili smo pristup SAGIA –i koja će privrednicima iz Jugoistočne Evrope  pružiti podršku i provesti ih kroz kompletan saudijski sistem. Radi se o pomoći vladinih institucija u što lakšem pristupu ovom tržištu kroz podršku i informacije o tržištu, dostupnim poticajima, uvezivanju privrednika pa čak i pretraživanja lokacija za biznis “, izjavio je nakon potpisivanja Sporazuma Bukvić.

Uspostavljanje čvrste saradnje sa Saudijskom državnom investicijskom agencijom umnogome je olakšan pristup ovom tržištu, a koncept otvorenosti Saudijske Arabije za strane kompanije uklapa se u viziju KSA 2030.

„Sporazumom je dogovorena saradnja na uspostavi komercijalnih i industrijskih partnerstava između privrednika iz Jugoistočne Evrope i saudijskih kompanija. Ovo podrazumijeva  podršku kompanijama u organizaciji sajmova, seminara i poslovnih sastanaka u Saudijskoj Arabiji i zemljama Jugoistočne Evrope  kroz razmjenu informacija i prekograničnu promociju. Ovo je još jedan primjer na koji BBI banka ostvaruje inovativne međunarodne saveze i razvija investicijske i razvojne mogućnosti za domaće kompanije na globalnom tržištu“, pojašnjava predsjednik Uprave BBI banke.

Podsjećamo da je guverner SAGIA-e Ibrahim Al Omar učestvovao na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu, najvećoj poslovno-investicijskoj konferenciji u regionu koju u saradnji sa domaćim i inostranim partnerima od 2010. godine organizira Bosna Bank International.


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otvorena online registracija za 11. Sarajevo Business Forum

Potpisani prvi ugovori iz subvencionirane linije za privrednike SBK

Iskoristite BBI akcijsku ponudu na depozite do 20.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'