Sport     | 13.06.2018. 14:20 |

Osam ekipa iz sedam država na U17 turniru 'Igraj fudbal, živi život'

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 13. juna (FENA) - Udruženje "Profesional" u želji da podrži razvoj mladih fudbalskih talenata i doprinese dobroj sportskoj saradnji u regionu od 18. do 21. juna u Sarajevu organizirat će G-Drive 7. međunarodni fudbalski turnir za igrače do 17 godina.

Takmičenje će biti održano na stadionu Otoka i u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" pod sloganom "Igraj fudbal, živi život".

Ovo jedinstveno takmičenje u regionu za igrače do 17 godina okupit će oko 180 mladih fudbalera iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Rumunije.

Na takmičenju će ove godine nastupiti mladi igrači iz fudbalskih klubova - Sarajevo, Željezničar, Vojvodina, Maribor, Osijek, Budućnost, Vardar i Universitatea Craiova. 

Turnir je u prethodnih šest godina pokazao da ima veliki značaj za razvoj omladinskog fudbala u BiH i cijelom regionu, a zahvaljujući kvalitetnoj organizaciji i promociji sportskih vrijednosti postao je prepoznatljiv sportski brend u evropskim fudbalskim krugovima.

Također, takmičenje u Sarajevu je prethodnih godina značajno doprinijelo razvoju mladih igrača pa su na turniru nastupali fudbaleri koji sada već imaju zapaženu ulogu u svijetu fudbala kao što su Tin Jedvaj, Marko Grujić, Boris Radunović, Amer Gojak, Nedim Hadžić, Rijad Sadiku i mnogi drugi.

Na ovogodišnjem turniru ekipe će biti podijeljene u dvije grupe, čiji će se pobjednici međusobno sastati u finalu turnira, dok će drugoplasirane ekipe odlučivati o trećem i četvrtom mjestu.

U A-grupi će igrati Sarajevo, Univerzitatea, Budućnost i Osijek, a u B-grupi Željezničar, Maribor, Vojvodina i Vardar. 

 - Prvu utakmicu igrat će Sarajevo i Universtitatea Craiova u ponedeljak od 11 sati. Nakon meča između Željezničara i Maribora koji je na rasporedu u 13 sati, bit će održana ceremonija otvaranja – izjavio je Dejan Radović uime organizatora.

Nekadašnji fudbalski as Mirsad Fazlagić u ulozi promotora turnira kazao je da je do sada na ovom turniru ukupno učestvovalo 56 ekipa iz devet zemalja. 

- Otkriveni su mnogi talenti, a pozitivne poruke poslane iz Sarajeva. Očekujemo i ove godine besprijekornu organizaciju, korektno i profesionalno suđenje i lijepu atmosferu koju će učesnici pamtiti - kazao je nakadašnji kapiten reprezentacije Jugoslavije. 

Susret za treće mjesto i finale igrat će se 21. juna od 12 i 14 sati. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sarajevo i Igman remizirali na Koševu

Preminuo legendarni njemački fudbaler Andreas Brehme

Superliga ponovo moguća nakon odluke suda da su UEFA i FIFA 'nezakonito blokirale taj projekat'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!