Bosna i Hercegovina     | 13.06.2018. 12:23 |

Šest bh. organizacija civilnog društva dobijaju podršku Francuske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. juna (FENA) - Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini, nakon što je u maju objavila poziv za podršku projektima namijenjenim civilnom društvu, odlučila je podržati šest prijavljenih projekata, saopćeno je iz te ambasade.

To su: "Legal Paragraf Network 3 ", projekat udruženja Democratic Youth Movement, " The representation of women, justice mechanisms and practices for gender equality in the public administration of the city of Tuzla" udruženja Tuzla Open Center, "Support to good governance in rural development" Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini,      "Entrepreneur to be" Udruženja Perpetuum mobile, "EYOF Young Volonteers" Social Innovation Incubator MUNJA te "Salonite roofs in Zenica" Udruženja GEOPA.

Cilj ove inicijative francuske ambasade je podržati inovativne projekte u perspektivi približavanja BiH Evropskoj uniji te kao nastavak smjernica predstavljenih na samitu o Balkanu u Parizu i Trstu.  

Podrška se daje civilnom društvu u precizno definisanim područjima: dobro upravljanje i vladavina prava; stručno usavršavanje mladih posebno u ruralnim područjima i podrška poduzetništvu; jačanje građanskog anganžmana i valorizacija stručnosti stečene kroz iskustva volontiranja (posebno u perspektivi održavanja EYOF-a 2019.) te održivi razvoj (razvoj zelene ekonomije, borba protiv zagađenja i u korist očuvanja okoliša).

Na poziv se javilo stotinjak organizacija civilnog društva i inkubatora. Nakon što je žiri razmotrio projekte, za podršku je odabrano navedenih šest.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!