AMSBIH - Mogući odroni kamenja i zemlje na kolnik | FENA


Servisne informacije

AMSBIH - Mogući odroni kamenja i zemlje na kolnik

MOSTAR, 13. lipnja (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros se prometuje po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. 

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. 

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila. 

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

_______________________

Zbog odrona na dionicama M-14.2 Drvar - Resanovci i M-18 Sarajevo - Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično. 

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova na dionici Lepenica - Tarčin, zatvorena je vozna traka u smjeru Tarčina. Za vrijeme izvođenja radova, promet se preusmjerava u pretjecajnu traku uz ograničenje brzine od 60 km/h. 

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

 

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-5 Kiseljak - Busovača,

- M-14 Srbljani - Krupa,

- M-14.1 Odžak - Vukosavlje,

- M-16.2 Bugojno - Uskoplje (Dražev Dolac).

 

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

 

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom  dana na:

- M-4 Doboj - Tuzla (dionica Poljice - Gavrići),

- M-14.1 Donji Svilaj - Brod (naselje Struge).

 

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica)

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz AMSBIH-a.

(FENA) D.V.