Sport     | 12.06.2018. 18:42 |

Malonogometni turnir 'Memorijal Omer Tipura Dedin' počinje 25. juna

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. juna (FENA) - U Bijelom Polju kod Mostara 25. juna počinje 22. izdanje turnira u malom nogometu Memorijal Omer Tipura Dedin.

Na turniru redovno igraju malonogometaši koji nastupaju za najbolje bh. malonogometne klubove, kao i za malonogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a pravu draž turnira i dalje čuvaju nastupi lokalnih rekreativaca koji pokazuju veliko nogometno umijeće na terenu, istakli su predstavnici Organizacionog odbora turnira.

Potpredsjednik odbora Alija Šunje kazao je da su organizatori posebno motivirani da prirede još jedan uspješan turnir pošto je FK Bjelopoljac, nosilac glavnih aktivnosti vezanih za turnir, minulu sezone okončao na prvom mjesto kantonalne lige Hercegovačko-neretvanskog kantona, čime je izborio plasman u Drugu ligu FBiH.

"FK Bjelopoljac je nosilac aktivnosti vezanih za turnir koji je postao tradicija. Ove godine smo dodatno motivirani da što bolje organiziramo turnir pošto je naš klub osigurao plasman u veći rang, iako je turnir po svom sadržaju već postao prepoznatljiv. Trudimo se da turnir ne bude isključivo takmičarski nego da bude jedan širi događaj za Bijelo Polje. Mislim da smo uspjeli u tome i privukli smo veliki broj ljudi iz cijelog Hercegovačko-neretvanskog kantona", kazao je Šunje.

Organizatori su uputili zahvalu Sportskom savezu Grada Mostara i mnogobrojnim sponzorima, a pohvalu za održavanje turnira dao je i Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara.

"Mi redovno zajedno s Bjelopoljcem organizujemo turnir, tu smo da pomognemo koliko možemo kako bismo zajednički odradili turnir. Ono što se održava u Bijelom Polju tokom mjesec dana koliko traje turnir je zaista nešto što je lijepo vidjeti. Prepoznali smo Bjelopoljac kao važnu ekipu, posebno sada kada je izborio plasman u veći rang", rekao je Šišić.

Prijave za turnir već su počele i trajat će do 22. juni, kada će se obaviti izvlačenje grupa.

Pobjednik turnira osvojit će novčanu nagradu od 4.000 maraka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

MNK Livac pobjednik 12. sezone BH Telecom Fair Play lige

Završena grupna faza BH Telecom Fair Play lige, poznati parovi 1/4 finala

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana