Bosna i Hercegovina     | 12.06.2018. 13:36 |

Predstavljena nagrada 'Gordana Jelić' za najbolje volontere i organizatore

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 12. lipnja (FENA) - Humanitarna udruga "fra Mladen Hrkać" predstavila je nagradu "Gordana Jelić" koja će se dodjeljivati istaknutim pojedincima, organizacijama civilnog društva i institucijama s područja Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) koji su zaslužni za promicanje volonterstva zahvaljujući svojim volonterskim akcijama te nesebičnim djelovanjem, predanošću i entuzijazmom usmjerenom na razvitak zajednice u kojoj žive ili djeluju.

Nagrada nosi ime "Gordana Jelić" u čast preminule profesorice psihologije i pedagogije iz Širokog Brijega čiji volonterski doprinos i angažman u radu Udruge je nemjerljiv.

Naime, profesorica Gordana Jelić je inicijator i začetnik provedbe modela pomoći putem trajnog naloga – jednog od najvažnijih modela pomoći koji je danas temelj opstojnosti, rada i djelovanja humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać". Prvu prezentaciju o važnosti ovog modela pomoći održala je početkom 2013. godine svojim kolegama u Gimnaziji fra Dominika Mandića ni ne sluteći da će njezin angažman biti presudan za uspjeh i razvoj modela pomoći zahvaljujući kojem Udruga danas simbolizira nadu i utočište za tisuće oboljelih osoba daleko od svojih domova.

Kroz svoj dugogodišnji rad i djelovanje, više od 35 godina, u Gimnaziji fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu, Gordana je stekla impozantnu zbirku nagrada, priznanja i pohvala jer je riječ o osobi koja je voljela i živjela svoj poziv u potpunosti posvećen mladim osobama, učenicima, pedagozima, psiholozima i osobama u potrebi.

Nagrada je predstavljena u sklopu otvorenja humanitarne putujuće izložbe "Pomozimo zajedno!" u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu.

 - U ovom trenutku više od 5 000 osoba iz cijelog svijeta odvaja simbolične iznose od svojih mjesečnih primanja kako bi pomogli svom bližnjemu u najtežim trenucima. Upravo je Gordana bila taj vizionar koji je uspio pokrenuti ovaj model pomoći i okupiti sve te ljude oko naše iskrene i plemenite priče. U našim počecima, kad smo imali samo volju i želju i kad smo sve danas ostvarene rezultate tek snivali, ona je bila ta koja je hrabro i odlučno preuzela inicijativu oko prezentiranja i provedbe modela pomoći koji će biti dostupan apsolutno svima jer cilj nisu bili veliki iznosi već iskrena i dugoročna podrška što većeg broja ljudi - rekao je predsjednik Udruge Ivan Soldo.

 Humanitarnu putujuću izložbu "Pomozimo zajedno" je službeno otvorio Ivo Jelić, suprug pokojne Gordane Jelić.

 Izrazio je nadu kako će Udruga još više jačati pa i izgradnjom vlastitog objekta u Zagrebu i da će moći pružiti puno veću skrb potrebitima.

- Posebno moramo biti ponosni na dobročinitelje i volontere bez kojih Udruga ne bi mogla postojati. Moja obitelj i ja ponosni smo na život i djelo pokojne Gordane te se nadamo da će mnogima biti uzor. Na kraju želim da Udruga bude što snažnija a da bude što manje korisnika njezinih usluga i evo čast mi je kao mužu pokojne Gordane proglasiti ovu humanitarnu putujuću izložbu otvorenom - kazao je Jelić.

Nagrada "Gordana Jelić" će se dodjeljivati svake godine na Međunarodni dan volontera, koji se obilježava 5. prosinca. Povjerenstvo koje će odlučivati o dobitnicima nagrade sastojat će se od predstavnika organizacija civilnog društva, predstavnika Hercegovačke franjevačke provincije, te predstavnika gradskih i županijskih tijela vlasti.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Povećana energetske učinkovitosti zgrade Područne škole Rasno

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!