Bosna i Hercegovina     | 12.06.2018. 12:05 |

KSS izrekao odbijajuću presudu, Jusufranić i Petrović oslobođeni optužbi

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Sudsko vijeće Kantonalnog suda Sarajevo (KSS) donijelo je danas odbijajuću presudu, odnosno odbacilo optužbe protiv bivšeg direktora KJKP GRAS Ibrahima Jusufranića i nekadašnjeg šefa Turističke poslovnice tog preduzeća Branislava Petrovića, koji su se teretili za zloupotrebu položaja i ovlasti, a Petrović i za krivotvorenje službene isprave.

Naime, Sud je utvrdio da se u konkretnom slučaju radi o već presuđenoj stvari (res-iudicata), pozivajući se na ranije rješenje tužitelja, angažiranog u sklopu ovog slučaja, odnosno naredbu o obustavljanju istrage, a što je potvrđeno i odlukama KSS-a.

Jusufranić i Petrović su, prema tužbenim navodima odbačene optužnice, bili terećeni da su od 2001. do polovine 2006. godine kao odgovorne osobe iskoristili službene položaje i ovlaštenja, te da nisu obavili svoje dužnosti, čime je nanesena šteta GRAS-u i Budžetu Kantona Sarajevo.

Prema odbačenim navodima, Jusufranić je preduzeću i budžetu Kantona nanio štetu veću od 880.000 KM, a obojica su se teretila da su drugome pribavili korist od oko 100.000 KM.

Jusufranić i Petrović uhapšeni su u septembru 2015. godine, te su nakon jednomjesečnog pritvora pušteni da se brane sa slobode, a suđenje u ovom oredmetu počelo je u aprilu 2016. godine.

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo najavilo je ulaganje žalbe na izrečenu presudu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Turković oglašen krivim za razbojništvo i osuđen na pet godina zatvora

Britanski Visoki sud odlučuje sutra o Assangeovoj sudbini

Sedam godina zatvora za napad i pokušaj ubojstva supružnika i njihovog djeteta

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!