Sport     | 12.06.2018. 09:14 |

Nogometašice BiH danas u Zenici dočekuju Kazahstan

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 12. juna  (FENA) - Ženska seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Zenici protiv selekcije Kazahstana odigrati pretposljednji susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. u Francuskoj.

Nakon šest odigranih kola, nogometašice BiH zauzimaju četvto mjesto u Prvoj gupi sa samo tri boda, koja su osvojile upravo  protiv današnjih protivnica, a koje su u oktobru prošle godine na početku kvalifikacije u Astani pobijedile sa 2:0.

Selektorka Samira Hurem ističe da njene izabranice spremno dočekuju  današnji susret. 

- Mi jedva čekamo utakmicu sa Kazahstanom u kojoj želimo bodove. Igračice će pružiti maksimum na terenu. Lidija Kuliš i Milena Nikolić imaju problema sa povredama, ali nama su one bitne reprezentativke i nadamo se da će biti prevaga protiv Kazahstana - kazala je Hurem.

Kapitenka Milena Nikolić također očekuje pobjedu. 

 - Dobro smo radili i spremali se za Kazahstan. Imamo kvalitetniji tim, ali kraj je sezone i prisutan je umor kod igračica. Bez obzira na to mi ćemo pružiti maksimum i očekujem da ostvarimo pobjedu - kazale je Nikolić.

Susret  Bosna i Hercegovina - Kazahstan počinje u 17.30 sati u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici. Ulaz  je slobodan.

 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta