Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 12.06.2018. 08:24 |

Trump: Sastanak s Kimom bolji nego što je iko očekivao

FENA Internet

SINGAPUR, 12.juna (FENA) - Američki predsjednik Donald Trump kazao je da je susret sa čelnikom Sjeverne Koreje Kim Jong-unom u Singapuru protekao "bolje nego što je iko očekivao", a dvojica lidera mogli bi potpisati "dokument" kako bi se smanjila napetost na Korejskom poluotoku.

- Mnogo napretka, stvarno je pozitivno. Mislim da je proteklo bolje nego što je bilo ko mogao očekivati.  Sada idemo na potpisivanje - rekao je Trump novinarima, ne otrivajući pojedinosti šta će biti potpisano, prenosi Reuters.

Kim je također zvučao pozitivno nakon razgovora sa Trumpom.

- Prebrodili smo skepticizam i spekulacije o ovom samitu, a vjerujem da je to dobro za mir. Vjerujem da je ovo dobar početak - naveo je Kim.

Trumpu se u delegaciji na proširenim razgovorima pridružio državni sekretar SAD Mike Pompeo, savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton i šef kabineta predsjednika John Kelly, dok je u Kimovoj pratnji tim sastavljen od bivšeg vojnog obavještajca Kim Yong Chola, ministra vanjskih poslova Ri Yong Hoa i potpredsjednika vladajuće Radničke partije Ri Su Yonga.

 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Poljski predsjednik Duda tvrdi da se sastao s Trumpom tokom boravka u New Yorku

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

U New Yorku počeo historijski krivični postupak protiv Donalda Trumpa

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'