Stranačke aktivnosti     | 11.06.2018. 16:08 |

Saopćenje za javnost GO SBB- a Mostar

FENA Saopćenje

Gradski odbor SBB Mostar najoštrije osuđuje neobjašnjivo kašnjenje s  puštanjem u rad kolektora u Mostaru u koji su investirani ogromni donatorski novci. Ovaj, sada već neuspješni projekat,  samo je jedan u nizu pokazatelja potpune neodgovornosti, nerada i bahatosti lokalne vlasti SDA – HDZ  u Mostaru.

 Za ovaj projekat Kraljevina Švedska donirala je 16 miliona KM i po rječima švedskog ambasadora  u BiH Andersa Hagelberga, činjenica da kolektori još nisu pušteni u pogon jako je frustrirajuća za švedske porezne obveznike, uzimajući u obzir da su svi rokovi za završetak radova probijeni, a rezultata ni adekvatnog objašnjenja još nema.

 Podsjećamo da je  za ovaj projekat i Fond za zaštitu okoliša FBiH na čelu sa direktorom Fuadom Čibukćićem osigurao 4 miliona KM, a u narednom periodu bit će osigurano još 750 hiljada KM.   Direkor Čibukčić je također izrazio zabrinutost zbog nepuštanja kolektora u pogon, pogotovo jer je desnoobalni kolektor u potpunosti spojen i  mogao bi već danas  raditi u punom kapacitetu.

 SBB Mostar zahtijeva da nedomaćinska i koruptivna  lokalna vlast SDA – HDZ konačno nađu rješenje za novonastali problem jer će u suprotnom građani Mostara biti uskraćeni za buduću podršku infrastrukturnim projektima od bilo kojeg donatora, institucije, prijatelja ili investitora  jer se na ovaj način pokazuje neodgovornost i nemar, pa i brukanje pred stranom i domaćom javnošću.

 

Press služba

Gradski odbor SBB Mostar

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost GO SBB Mostar

Priopćenja za javnost Gradskog odbora SBB-a Mostar

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta