Kultura     | 11.06.2018. 15:52 |

Izložba fotografija "Shadow of Memory" Rona Haviva postavljena u Vijećnici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11.juna (FENA) - Izložba fotografa Ron Haviva, "Shadow of Memory", koja je u okviru kulturološkog programa Modul Memorije 30. marta svečano otvorena u sarajevskoj Vijećnici, od ponedjeljka, 11. juna, ponovo je otvorena za sve posjetitelje Vijećnice, i bit će otvorena do  2. jula 2018. godine.

U pitanju je kolekcija rijetko objavljenih ili nikada viđenih fotografija tog autora, ujedno i prijatelja Sarajeva iz perioda rata u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz MESS-a.

Posjetitelji će imati priliku vidjeti fotografije koje su tematski podijeljene na sedam različith priča, zabilježenih u vrijeme agresije na BiH: "Sarajevo - 6. april", "Bijeljina", "Život u ratu", "Logori", "Ponovno ujedinjenje", "Vojnici" i "Srebrenica".

Dok je izložba još bila u pripremi, Ron Haviv je napisao zbog čega uopće smatra bitnim baviti se onim što se dogodilo u Bosni i Hercegovini, ali i na koji način je to njega lično oblikovalo.

- Dok provodim više vremena s “novim” radom, prisiljen sam ponovo doživjeti ono što sam bio zaboravio. To me podsjeća da svaki pojedini trenutak, bilo da je fotografiran ili ne, ima pravo da ga se vidi, osjeti i razumije. Kako je vrijeme proticalo, uspomene nastavljaju postojati ispod površine, čekajući da budu probuđene i ponovo viđene. Sada je vrijeme da rasvijetlimo moje sjene iz prošlosti – ističe Haviv.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Gradimiru Gojeru dodijeljen Zlatni lovorov vijenac kao najveće priznanje koje dodjeljuje Direkcija Festivala MESS

Gojeru dodijeljen 'Zlatni lovorov vijenac za doprinos umjetnosti teatra'

Večeras na MESS-u ‘Djeca’ beogradskog Narodnog pozorišta

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom