Sport     | 11.06.2018. 15:32 |

Hurem: Jedva čekamo meč protiv Kazahstana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Ženske „A“ nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Kazahstana nastavlja kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019. godine. 
 
Selektorica Samira Hurem danas je na konferenciji za medije prokomentarisala prethodni meč sa Velsom u kojem je bh. tim poražen sa 1:0.

- Naš cilj je bio da osvojimo tri boda protiv Velsa, tada bi i raspoloženje u ekipi bilo još bolje. Pružili smo maksimum ali nažalost to nije bilo dovoljno. Fale nam neke standardne igračice. U prvom poluvremenu smo možda imali i više od igre od Velsa, ali na kraju smo poraženi. Vidjeli su se i fizički nedostaci naše ekipe u odnosu na protivnika - kazala je Hurem. 

Ističe da selekcija BiH jedva čeka utakmicu sa Kazahstanom.

- U tom meču želimo bodove i igračice će pružiti maksimum na terenu. Lidija Kuliš i Milena Nikolić imaju problema sa povredama, ali nama su one bitne reprezentativke i nadamo se da će biti prevaga protiv Kazahstana. Želimo pred našom publikom da dođemo do bodova - podvukla je. 

Kapitenka Milena Nikolić očekuje pobjedu. 

- Dobro smo radili i spremali se za Kazahstan. Imamo kvalitetniji tim, ali kraj je sezone i prisutan je umor kod igračica. Bez obzira na to, mi ćemo pružiti maksimum i očekujem da ostvarimo pobjedu - ističe nogometašica. 

Reprezentativka Lidija Kuliš smatra da bh. reprezentacija ima talentovane mlade fudbalerke.

- Nedostaje nam nekoliko standardnih igračica, ali tu su neke nove i mlađe koje su zaista odlične. One imaju priliku da se pokažu na ovakvim utakmicama i da se uz nas starije uigraju, što će nam koristiti i u narednim kvalifikacijama. Vjerujem da ćemo osvojiti tri boda protiv u sutrašnjem susretu - zaključila je Kuliš. 

Meč Bosna i Hercegovina - Kazahstan će biti odigran sutra u 17.30 sati u Trening centru NSBiH u Zenici, a ulaz na utakmicu je slobodan.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo