Bosna i Hercegovina     | 11.06.2018. 13:57 |

Zagorčić: Vladajuće političke stranke u Mostaru jako dobro surađuju

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 11. lipnja (FENA) - Predsjednik mostarskog Gradskog odbora SDP-a BiH Edin Zagorčić izjavio je u ponedjeljak u Mostaru kako je nedavno raspisani Javni oglas za imenovanje predsjednika i članova upravnih vijeća javnih ustanova čiji je osnivač Grad Mostar, dokaz da vladajuće političke stranke u Mostaru jako dobro surađuju.

 Grad je raspisao Javni oglas za 60 vijeća kojima je istekao mandat, a ono što je, po Zagorčićevim riječima, interesantno jest to da je taj oglas raspisan baš sada, pred izbore. 

 Zagorčić se stoga pita žele li oni koji su na vlasti time osigurati dovoljnu količinu političke moći neovisno od izbornog rezultata, i hoće li se jedan ovakav oglas i prijem ovolikog broja ljudi koristiti u predizborne svrhe da bi se demonstrirala određena politička moć.

 Po njegovom mišljenju, iz raspisanog Javnog oglasa vidljiva je dobra suradnja između SDA i HDZ BiH jer su formirali zajedničko povjerenstvo koje odlučuje o prijemu i ispunjavanju kriterija za te pozicije.

 - Dakle, ona priča kako se SDA i HDZ BiH ne mogu ništa dogovoriti ne stoji, jer oni u praksi, barem kada je Mostar u pitanju, očito dobro surađuju - ustvrdio je Zagorčić.

 Na konferenciji za novinare, Zagorčić se osvrnuo i na Izvješće o radu 11 javnih poduzeća čiji je osnivač Grad Mostar, a u kojemu je, kakao je kazao, vidljivo da se ta poduzeća nalaze u jako teškoj situaciji, posluju uglavnom s gubicima jer ostvaruju jako skromnu dobit, a niti jedno od njih u protekloj godini nije održalo skupštinu niti je formiralo nadzorni odbor.

 - Ovakvo je stanje direktna posljedica nepostojanja Gradskog vijeća i zbog ovakvog stanja najveći su gubitnici građani Mostara - kazao je Zagorčić.

 Predsjednik mostarskog SDP-a govorio je i o problemu s kojim se susreće Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Blagaj, odnosno odluke SDA da osnuje svoje dobrovoljno društvo naziva DVD Blagaj Jugoistok, čime se prvima onemogućilo da pristupe obuci i polaganju stručnom vatrogasnog ispita.

 - DVD Blagaj je multinacionalno i možda je to jedna od osnovnih prepreka zašto je SDA odlučio osnovati svoje dobrovoljno društvo. Smatramo da je to čisto ispolitizirano i da tome treba stati u kraj. SDP daje punu potporu DVD Blagaj kao multinacionalnom društvu te zahtjeva od nadležnih da utvrde stvarno stanje i omoguće im pristup obuci - zaključio je Zagorčić.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dokumentarac Luke Vlahe o životu i djelu Karla Afana de Rivere prikazan pred mostarskom publikom

Oštećen travnjak stadiona Rođeni

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije