Sport     | 11.06.2018. 11:54 |

Krčmarević: Moramo makismalno spremni dočekati 1. kolo Evropske lige

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Fudbalski klub Željezničar danas je predstavio novog trenera Slobodana Krčmarevića, koji je na toj dužnosti naslijedio Admira Adžema.

Na pres-konfrenciji u Plavom salonu, srbijanski stručnjak zahvalio je upravi na ukazanom povjerenju te naglasio da to za njega predstavlja veliku odgovornost i obavezu.

- Veliki je izazov za mene doći u FK Željezničar, klub velike tradicije. S Partizanom sam protiv Željezničara odigrao mnogo utakmica, kako na stadionu JNA, tako i na Grbavici. Dobro znam da je ovo klub koji ima dušu. Uz to, ovo je i ogromna odgovornost jer znamo kakva su očekivanja navijača i rukovodstva kluba. Želio bih da nam se ciljevi poklope i da napravimo ono što nismo od 2013. godine. Pred nama je puno posla jer moramo maksimalno spremno dočekati prvo kolo Evropske lige  - kazao je Krčmarević.

Naglašava da je za kratko vrijeme od dolaska u Sarajevo maksimalno iskoristio da upozna ekipu, te da se uvjerio da Željezničar ima dobar igrački kadar.  

- Dobro smo proučili ekipu i igrače od kojih neke poznajem i od ranije. Mogu samo reći da ćemo moji saradnici i ja dati sve od sebe kako bi navijači bili zadovoljni. Željo je najjači na veznim pozicijama, pa ćemo našu igru graditi i zasnivati prema tome. Na ovim prostorima ustaljena je formacija 4-2-3-1, ali mislim da mi nećemo igrati tako. Odredit ćemo se između dva sistema igre, jedan sa četiri, drugi sa tri igrača u zadnjoj liniji, sve zavisno od toga hoćemo li uspjeti realizovati jedan transfer u skorijem periodu - rekao je Krčmarević.

Nakon današenje prozivke i prvog treninga ekipa će se u narednih sedam dana pripremati u Sarajevu, a zatim pripreme nastavlja u Međugorju.

-  Pripreme na Grbavici ću iskorisititi da pogledam igrački kadar, a u Međugorje planiram voditi najviše 24 igrača i  tri golmana.  Već 21. juna igrat ćemo prvu utakmicu, a dogovoreni su i mečevi za 25. i 29. juni, a potom generalka 5. jula. Dva protivnika koji su za sada poznati su Velež i GOŠK - kazao je Krčmarević. 

Trenersku karijeru Krčmarević je počeo kao selektor U19 selekcije Srbije i Crne Gore, a kasnije je vodio juniore Partizana i mladu reprezentaciju Srbije. Bio je i trener Apolona, Anortozisa i Doxe na Kipru, selektor U21 Kazahstana, a u posljednje dvije godine bio je trener Rudar Velenja te Pobede iz Prilepa.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu