Najave     | 11.06.2018. 08:15 |

Dodjela nagrada pobjednicima foto-konkursa 'Moja BiH' u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Ambasada Italije u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Delegacijom EU u BiH, Misijom OSCE-a u BiH i UNICEF-om u BiH organizirat će danas ceremoniju dodjele nagrada pobjednicima foto-konkursa "MojaBiH" u EU Info Centru u Sarajevu.

Na otvaranju prisutnima će se obratiti ambasador Italije u BiH Nicola Minasi, šef Misije OSCE u BiH Bruce Berton, vršilac dužnosti šefa Odjela za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju u Delegaciji EU u BiH Gianluca Vannini, predstavnica UNICEF-a u BiH Geeta Narayan te pobjednici takmičenja Iman Karišik, Affan Kaknjo i Filip Blažić. 

U foto-konkursu su učestvovali mladi ljudi iz BiH dobi od 6 do 25 godina koji su svojim fotografijama pokazali šta za njih predstavlja Bosna i Hercegovina danas.

Nakon dodjele nagrada, u EU Info Centru, uslijedit će diskusija o ulozi mladih u izgradnji budućnosti Bosne i Hercegovine na putu njenih evropskih integracija i o potrebi BiH da investira u nove generacije, najavili su organizatori.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Tajani i Schallenberg: Sada je vrijeme da BiH završi potrebne reforme i konačno pređe ciljnu liniju

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

Premijer Uk i ambasador Di Ruzza o uspostavi novih aviolinija i izgradnji Muzeja Ars Aevi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo