Servisne informacije     | 08.06.2018. 16:58 |

Sporije se saobraća putnim pravcima Bihać-Srbljani i Kiseljak-Busovača

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - Zbog radova na redovnom održavanju, sporije se saobraća putnim pravcima M-14 Bihać-Srbljani i M-5 Kiseljak-Busovača. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistranog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini. 

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo–Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima: Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta. 

Sutra od 8 do 16 sati, zbog radova na obilježavanju horizontalne signalizacije, na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa vozila će saobraćati usporeno, a dolazit će i do kraćih obustava saobraćaja za teretna vozila, u trajanju do 15 minuta.  

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. 

Podsjeća se i na radove na sanaciji klizišta kod tunela Igman (dionica Sarajevo zapad-Lepenica) zbog čega je saobraćaj iz vozne preusmjeren u preticajnu traku, kao i na radove na lokalitetu Treševine (A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever), gdje je usporeno saobraćanje.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, sapćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom