Sport     | 08.06.2018. 17:10 |

Niz sportskih manifestacija u okviru 22. "Novogradskih dana"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - U okviru 22. tradicionalne manifestacije “Novogradski dani 2018” u Sarajevu će ovog vikenda biti održan niz sportskih takmičenja u atletici, taekwondou, karateu i košarci. 

U Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" u subotu će od 9.00 sati biti održan 19. internacionalni festival karatea, koji organizira KK Novi Grad. Nastupit će takmičari u nekoliko uzrasnih kategorija - djeca od osam godina, kadeti, juniori i mlađi seniori, starosti do 21 godine. Takmičenje će se odvijati na četiri borilišta po WKF pravilima pojedinačno ekipno u muškoj i ženskoj konkurenciji, u katama i borbama u ukupno 63 discipline. Na turniru se očekuje učešće oko 500 takmičarki i takmičara iz 50 karate klubova iz Bosne i Hercegovine i zemalja iz okruženja.

U Centru za edukaciju sport i rekreaciju "Safet Zajko" u subotu od 10 sati počinje košarkaški turnir u mini basketu. Takmičenju je prilagođeno uzrasnoj kategoriji djece, a svoje košarkaško umijeće pokazat će dječaci i djevojčice uzrasta od šest do 12 godina. Pored  turnira bit će organizirano i predavanje o temi „Pravilnom ishranom i sportom do zdravlja“.

Na terenima Centra "Safet Zajko" u nedjelju (od 9.00 sati) će biti održan Atletski miting. Ovogodišnje takmičenje okupit će tri generacije i vrste učesnika i to -  vrhunske atletičare takmičare iz BiH i regiona, rekreativce finaliste atletske rekreativne lige i djecu učesnike "Quickie dječije atletske lige". Očekuje se učešće velikih atletskih imena kao što su Amel Tuka, Hamza Alić, Lucija Kimani, Mensud Pezer i Kemal Mešić, te iz regiona - Stipe Žunić, Asmir Kolašinac i Sandra Perković.

U okviru "Male Olimpijade" djeca će se u subotu takmičiti u atletici i taekwandou u nekoliko različitih uzrasnih kategorija i disciplina, na dvije različite lokacije MZ "Naselje heroja Sokolje" i MZ "Zabrđe".

KK “Realway” u nedjelju u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" organizuje košarkaški turnir novogradskih osnovaca kao i ekipa iz drugih škola s područja Kantona Sarajevo. Turnir će okupiti 16 ekipa, dječaka i djevojčica uzrasta od sedam do 14 godine. Igrat će se po FIBA minibasket pravilima. Svoje umijeće s košarkaškom loptom pokazat će više od 300 djece.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad Sarajevo obilježila Dan Armije RBiH i 32. godišnjicu njenog formiranja

Općina Novi Grad izdala urbanističku saglasnost za izgradnju 12. transverzale na njenom području

Općina Novi Grad: Potpisani ugovori za sufinansiranje troškova poslovanja početnika u biznisu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'