Ekonomija     | 08.06.2018. 14:52 |

ŽFBiH - Od 15. juna BH vozom prema moru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - Željeznice FBiH (ŽFBiH)  su saopćile da će u sezoni, od 15. juna  do 31. augusta ove godine, doći do promjene reda vožnje brzog putničkog voza na relaciji Sarajevo - Čapljina - Sarajevo, koji će u u tom periodu u stanici Čapljina ostvarivati vezu na autobusku liniju za Neum, Makarsku i Split autobusima Autoherca d.o.o. Grude.

Sezonski voz iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 7.07 sati, a u Čapljinu će stizati u 9.29 sati. Iz Čapljine voz će polaziti svaki dan u 19.25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21.44 sati. Voz će se  zaustavljati u Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Žitomislićima, a po završetku radova i u stanici Jablanica.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Neum će polaziti u 10.05 sati, a u Neum će stizati u 11.20 sati. Iz Neuma za Čapljinu autobus će polaziti u 18.00 sati, a u Čapljinu stizati u 19.15 sati. Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu biće na stajalištu „Magistrala“ na ulazu u Neum, sa magistralnog puta Opuzen-Neum. Ukupna cijena vozne karte (voz + autobus) Sarajevo-Neum u jednom pravcu iznosi 20,30 KM, a cijena povratne karte iznosi 33,30 KM.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Makarsku i Split će polaziti u 10.10 sati. Putnici mogu silaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace, Tučepi. Ukupna cijena vozne karte za Makarsku je 29,30 KM, a za Split 44,30 KM. Povratak autobusima iz pravca Splita i Makarske nije obezbijeđen, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počela isplata pomoći radnicima Željeznica FBiH

Motorna jahta nasukana u Trogirskom arhipelagu, nema ozlijeđenih

Iz mora izvučeno tijelo 16-godišnjeg mladića

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!