Bosna i Hercegovina     | 08.06.2018. 13:12 |

Vlada ZDK - Pružanje institucionalne podrške osobama s invaliditetom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović održali su radno-konsultativni sastanak s predstavnicima Udruženja osoba s invaliditetom ZDK koje je predvodio predsjednik Udruženja Emir Dizdarević.

Zahvaljujući dobroj saradnji s Fondom za profesionalnu rehabilitaciju Udruženje je postiglo uspjeh jer je time osigurano zapošljavanje njihovih članova.

Iskorak ka stvaranju novih radnih mjesta za osobe s invaliditetom, kako je kazao Dizdarević, postignut je i kroz formiranje privrednog društva „Naša vizija“, koje je osnovano s ciljem stvaranja radnih mjesta za osobe s invaliditetom, čime im se omogućava da vlastitim radom osiguraju egzistenciju za sebe i članove svojih porodica.

Premijer Galijašević je kazao da je Vlada ZDK opredijeljena za nastavak institucionalne podrške osobama s invaliditetom u smislu pružanja pomoći za rad Udruženja i projekata koji imaju za cilj stvaranje boljeg ambijenta za zapošljavanje osoba s invaliditetom, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!