Bosna i Hercegovina     | 08.06.2018. 13:06 |

Najuspješnijim školama koje su sudjelovale u akciji čišćenja uručena priznanja

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 8. lipnja (FENA) - Najuspješnijim osnovnim i srednjim školama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) koje su tijekom svibnja sudjelovale u akciji čišćenja školskih dvorišta i njihovog neposrednog okruženja, a povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, u petak su u Mostaru uručene prigodne nagrade. 

Zahvalnice te simbolične novčane nagrade dobilo je šesnaest najuspješnijih škola, među kojima i Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales", koje su se prijavile na poziv Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša, a uz suglasnost i preporuku Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa, čime su se uključili u globalnu akciju čišćenja svojih školskih dvorišta i njihovog neposrednog okruženja.

- Želimo potaknuti ovakve aktivnosti odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj, ali i natjecateljski duh među učenicima – izjavila je tom  prigodom stručna savjetnica za analitiku i odnose s javnošću pri Ministarstvu trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a Karmela Mabić.

Ovogodišnje obilježavanje 5. lipnja - Svjetskog dana zaštite okoliša, na globalnoj se razini održava pod motom "Beat Plastic Pollution" kao poziv na akciju u borbi protiv jednog od najvećih izazova našeg vremena – zagađivanja plastikom.

Uz direktnu korist uklanjanja plastičnog i ostalog otpada iz školskih dvorišta te stvaranja ljepšeg i ugodnijeg okruženja za boravak i rad u školama, akcija je provedena s ciljem senzibiliziranja djece za probleme okoliša u njihovoj neposrednoj sredini.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

U Mostaru dobra izlaznost prvog dana glasanja za Hrvatski sabor

Mostar i Nikšić potpisuju Sporazum o prijateljstvu i suradnji

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'