Bosna i Hercegovina     | 08.06.2018. 09:45 |

Počinju 'Dani djeteta' Općine Stari Grad-maskenbal, radionice, potraga za blagom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - Manifestacija „Dani djeteta“ koju Općina Stari Grad Sarajevo organizira povodom  završetka školske godine, kao i Međunarodnog dana djeteta počinje 12. juna velikim maskenbalom u ulici Štrosmajerova.

Manifestacija uključuje sve osnovce sa područja općine Stari Grad, ali je većina sadržaja otvorena za sve zainteresovane, tako da se očekuje da višednevni program privuče veliki broj djece i na najljepši način zaključi završetak još jedne školske godine.

U dogovoru sa direktorima i učiteljima osnovnih škola, starogradski prvačići će svoj 'veseli čas' proslaviti na velikom maskenbalu u Štrosmajerovoj ulici gdje će ih zabavljati maskote iz popularnih crtanih filmova, Minnie i Mickey Mouse, Spiderman, Hulk i drugi.

Bit će organiziran i face painting, izrada oblika od balona, te sve popularnijih veliki balona koje djeca sama prave od posebne tekućine.

Debata sa učenicima VII i VIII razreda OŠ“Saburina“, planirana je 14.juna, a održat će je članovi Centra za društveno istraživanje Global analitika, a tema je dječija prava i virtualno zlostavljanje.

Za učenike V i VI razreda OŠ“Hamdija Kreševljaković“ 18. juna pripremljena je tematska radionica „Mali naučnici“ gdje će učenici praviti oblike iz predmeta hemija i fizika. Istog dana učenici koji pohađaju sekciju „Zdrava ishrana“ u OŠ“Edhem Mulabdić“ bit će gosti Centra za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad gdje će sa profesionalnim kuharima učiti kako da prave zdrave palačinke.

Putem FB stranice Općine Stari Grad će sljedeće sedmice biti izabrano deset mališana koji će krenuti u potragu za blagom u Zemaljskom muzeju BiH, najavljenu za 19. juni.

Zajedno sa kustosima muzeja djeca će istraživati Zemaljski muzej i tražiti skriveno blago, učeći kroz igru i zabavu  a najbolji će dobiti i poklone.

Tog dana planirana je i „Jumping clay radionica“ za učenike OŠ“Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković“ koji će izrađivati oblike od gline, a tema će im biti „Proljeće na farmi“. Radionice će se tog dana održati i za učenike OŠ“Vrhbosna“, a njihove teme su robotika, kolaž i glina.

Dani djeteta završavaju 20. juna, kada će učenici OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“ posjetiti Zemaljski muzej i okušati se u potrazi za blagom, najavljeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo