Regija     | 07.06.2018. 20:15 |

U Dubrovniku hospitalizirane još dvije osobe sa sumnjom na ospice

FENA Agencije

DUBROVNIK, 7. lipnja (FENA) - U dubrovačkoj Općoj bolnici su hospitalizirane još dvije osobe sa sumnjom na ospice, a ravnatelj  dr. Marijo Bekić rekao je u četvrtak kako se službeni nalazi još čekaju, no od danas je u bolnici zabranjen posjet bolesnicima.

Dva nova pacijenta s kliničkom slikom ospica nisu djelatnici dubrovačke bolnice, ali su bili u bolnici, a potvrda jesu li zaista zaraženi trebala bi stići najranije u petak popodne.

 „Provjerili smo cjepni status svih djelatnika Hitnog prijema, ali nismo u mogućnosti tražiti karton procijepljenosti i od onih koji u bolnicu stižu u posjet. Odluka o zabrani donesena je u prvom redu zbog zaštite djece“, objasnio je ravnatelj Bekić.

 Napomenuo je kako su svi oboljeli cijepljeni u 80-tim godinama prošlog stoljeća.
 

„Njihovo obolijevanje može imati veze s nekim propustima prilikom cijepljenja. Svi oni tvrde da su primili prvu dozu cjepiva, ali nisu sigurni jesu li i drugu“, istaknuo je ravnatelj Bekić.

 Muškarac iz Stona zaražen ospicama hospitaliziran je 25. svibnja u dubrovačkoj Općoj bolnici te je nakon liječenja pušten kući.

 Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić rekao je prošlog tjedna kako su djelatnici tog zavoda izašli na teren i obradili sve osobe za koje su doznali da su bile u kontaktu sa zaraženima.
 

Naveo je tada kako je muškarac u vrijeme zaraze bio kod kuće, ali ne može se znati je li koga zarazio dok se kretao. Pozvao je obiteljske i školske liječnike te pedijatre da obrate pozornost na simptome i nastave pojačano cijepiti, prenosi Hina.
 

U ponedjeljak, 4. lipnja potvrđen je drugi slučaj zaraze ospicama kod zaposlenika dubrovačke Opće bolnice, a treći slučaj kod jedne djelatnice bolnice u utorak, 5. lipnja.

U srijedu, 6. lipnja, je potvrđen i četvrti slučaj, i to kod trećeg zaposlenika bolnice, mladog liječnika P. M. koji se zarazio ospicama na dežurstvu, premda je bio cijepljen.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Dubrovački gradonačelnik dobio anonimnu prijetnju zbog koncerta Zdravka Čolića

Ekonomski forum - Rizici povezani sa klimatskim promjenama sve relevantniji za banke

U organizaciji Revicona u Dubrovniku 20. međunarodni ekonomski forum 'Korporativno upravljanje'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom