Bosna i Hercegovina     | 07.06.2018. 16:23 |

HNS BiH osudio skrnavljenja spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. lipnja (FENA) - Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH osudio je vandalski čin skrnavljenja spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a.

U priopćenju HNS-a navodi se kako su u posljednje vrijeme sve učestaliji slučajevi oštećenja spomen-obilježja poginulim pripadnicima HVO-a.

"I ovi posljednji događaji skrnavljenja spomen obilježja na Merdžan glavi, uoči samog obilježavanja veličanstvene operacije Lipanjskih zora i oslobađanja grada Mostara, nastavak su izraza primitivizma, netolerancije i nepoštivanja žrtve hrvatskih branitelja", stoji u priopćenju.

Iz HNS-a navode kako je zaštita digniteta i žrtve poginulih hrvatskih branitelja te sprječavanje iskrivljavanja povijesnih činjenica sudjelovanja HVO-a u Domovinskom ratu trajna obveza te da je, stoga, svaka vrsta devastacije spomenika podignutih u čast branitelja čin vandalizma koji zaslužuje najoštrije osude.

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a od policije i pravosuđa očekuju da u što skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere za pronalazak i kažnjavanje počinitelja oskvrnuća spomenika.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta