Bosna i Hercegovina     | 07.06.2018. 16:43 |

Boračke organizacije Tuzle nastavljaju sa sanacijama kuća svojih saboraca

FENA Saopćenje

SARAJEVO/TUZLA, 7. juna (FENA) - Na inicijativu Organizacije demobilisanih boraca i Organizacije ratnih vojnih invalida, a uz finansijsku podršku Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzle, nastavlja se akcija pomoći borcima u stanju socijalne potrebe, odnosno onima koji još nisu u potpunosti riješili svoje stambeno pitanje.

Početak jedne takve akcije zabilježen je danas kada je u dvorište ratnog vojnog invalida Nedžada Lukavice iz tuzlanske MZ Solina, došao crijep i dio krovne konstrukcije.

- Naš saborac i ne zna za našu namjeru ali smo mi čuli za njegovu želju da zamijeni krov na svojoj kući jer crijep star preko 35 godina više ne može izdržati. Organizacija ratnih vojnih invalida je zajedno sa nama, ODB-om Grada Tuzla došla na ideju da obradujemo našeg Nedžada koji je teško bolestan i da mu bar malo olakšamo ove za njega i njegovu porodicu teške dane - kazao je predsjednik ODB Tuzla Mirza Ahmić.  

Predsjednik ORVI Grada Tuzla Nihad Bukvić kazao je  kako je ovo tek jedna u nizu akcija koje se realizuju ove godine kada je u pitanju poboljšanje uslova stanovanja ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

- Odmah poslije ramazana doći ćemo mi iz organizacije i naše kolege iz ODB-a Tuzla da završimo ovaj posao a onda idemo dalje. Ima još nekoliko naših saboraca kojima treba ovakva ili slična pomoć. Većinu sredstava obezbijedimo iz vlastitih izvora, a imamo i nekoliko stalnih donatora koji nam pomognu na ovom putu - kazao je Bukvić.

Boračke organizacije Tuzle, tačnije Organizacije demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida ovim primjerom pokazuju da ne treba uvijek čekati na nadležne da pomognu, već da i sami mogu uraditi puno, posebno još ako se ujedine kao na ovom primjeru.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Lumiwings uspostavlja redovnu avioliniju Tuzla - Istanbul, karte u prodaji

U Komemorativnom centru Tuzla identificirane dvije žrtve proteklog rata bošnjačke nacionalnosti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!