Stranačke aktivnosti     | 07.06.2018. 14:54 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. lipnja - Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas je sa stranačkim izaslanstvom boravio u radnom posjetu Jajcu. Osim predsjednika Čovića, radnoj posjeti nazočili su i dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik F BiH Marinko Čavara i predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Županije Središnja Bosna Radoje Vidović.

Izaslanstvo je dočekao Ivo Šimunović, predsjednik Općinskog odbora, dok su sastanku nazočili i članovi Općinskog odbora HDZ-a BiH Jajce.

O stanju u općini, stranci, aktualnim prilikama, izbornim aktivnostima te položaju Hrvata u Jajcu, najprije je govorio predsjednik OO HDZ-a BiH Jajce Ivo Šimunović, koji je izrazio zadovoljstvo dobrom suradnjom sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Županije Središnje Bosna.

Predsjednik Čović na radnom sastanku je upoznao nazočne o aktualnoj političkoj situaciji, vođenim pregovorima o izmjenama Izbornog zakona kao i razgovorima sa Venecijanskom komisijom. Kako je naglasio, HDZ BiH zalaže se za implementaciju presude Ustavnog suda BiH, bez obzira na različita tumačenja političkih stranaka, presuda Ustavnog suda BiH govori o legitimnom predstavljanju i to je srž, kazao je dr. Čović..

Na sastanku je govoreno i o većoj potpori gospodarstvenicima općine Jajce, te je predsjednik Čović u pratnji domaćina, obišao gospodarsko društvo „Jajce Alloy Wheels“, i to pogone dopreme i topljenja sirovinskog materijala, ljevaonicu, strojnu obradu, projektni odjel, te ostale dijelove proizvodnje automobilskih felgi različitih modela.

Posjet je organiziran s ciljem isticanja dobrog primjera poslovnog uspijeha, ali i kao primjer većim razinama vlasti, koje trebaju blagonaklono gledati na strane investicije koje mogu naići na plodno tlo u BiH te osigurati jačanje gospodarstva, stvaranje radnih mjesta kako bi se smanjilo i zaustavilo iseljavanje iz ovih područja.

Jajce Alloy Wheels proizvodi aluminijske felge uglavnom za njemačko tržište te bilježi sve bolje rezultate, a prihodi i dobit rastu iz godine u godinu, kazao je prilikom posjete izaslanstvu HDZ-a BiH Robert Ćutuk direktor poduzeća. Poduzeće trenutno broji 200 uposlenih, sa stalnom potrebom novih zapošljavanja.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Čović i predsjednik F BiH Čavara čestitali su Upravi poduzeća na ostvarenim uspjesima te izrazili potporu u realizaciji projekata uz želje da rad ovog poduzeća bude još bolji i uspješniji.

Na kraju posjete Jajcu, izaslanstvo je posjetilo i župni ured u Podmilačju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana