Bosna i Hercegovina     | 07.06.2018. 14:37 |

Crnadak sa ambasadorom Irana u BiH Mahmoudom Heydarijem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak održao je danas sastanak sa ambasadorom Islamske Republike Iran u BiH Mahmoudom Heydarijem, u Kabinetu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske u Banjoj Luci.

Ministar Crnadak i ambasador Heydari razgovarali su o bilateralnim odnosima BiH i Irana, o političkoj situaciji u BiH, kao i o najnovijem razvoju događaja u vezi sa Zajedničkim sveobuhvatnim akcionim planom (JCPOA) i povlačenjem Sjedinjenih Američkih Država iz JCPOA. 

Povodom situacije nastale nakon povlačenja Sjedinjenih Američkih Država iz Zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana (JCPOA), ambasador Heydari je ministru Crnatku uručio pismo ministra inostranih poslova Irana Mohammada Javada Zarifa, kojim ga je upoznao sa stavovima Irana u vezi sa najnovijom situacijom nakon povlačenja Sjedinjenih Američkih Država iz nuklearnog sporazuma sa Iranom.

Ambasador Heydari se još jednom zahvalio ministru Crnatku na uspješnoj posjeti ministra vanjskih poslova Irana Mohammada Javada Zarifa Bosni i Hercegovini početkom marta ove godine, te je izrazio nadu da će se razvoj dobrih bilateralnih odnosa između BiH i Irana nastaviti i u budućnosti, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom