Servisne informacije     | 07.06.2018. 14:18 |

U BiH sutra prijepodne sunčano, više oblačnosti u drugom dijelu dana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će prijepodne biti pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti bit će u drugoj polovini dana.

Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jače nevrijeme je najizglednije u Krajini, sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim područjima Bosne gdje je moguć i grad.

Vjetar će biti umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar istočnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačih udara vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna većinom između 26 i 32 stepena.

U Sarajevu će sutra prijepodne biti sunčano. Više oblačnosti bit će u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim i večernjim satima na području grada su mogući pljuskovi i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14, a najviša oko 29 stepeni.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 15 stepeni, Trebinje 18, Ivan-sedlo 23, Sokolac i Srebrenica 24, Livno 26, Sarajevo 27, Bihać 28, Bugojno, Gradačac, Grude, Jajce, Mostar, Sanski Most, Široki Brijeg i Tuzla 29, Banja Luka, Bijeljina, Brčko i Doboj 30, Prijedor i Stolac 31, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo