Bosna i Hercegovina     | 07.06.2018. 13:53 |

U toku sastanak u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Novi sastanak lidera parlamentarnih političkih stranaka iz Federacije BiH s predstavnicima međunarodne zajednice o izmjenama Izbornog zakona BiH počeo je danas.

Predsjednik Socijaldemokarstke partije (SDP) Nermin Nikšić izrazio je očekivanje da će sastanak biti zanimljiv te da preostaje da se vidi dali će se iznaći neko konkretno rješenje.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić se uoči sastanka osvrnuo na jučerašnju sjednicu Vijeća za implementaciju mira (PIC) ističući da su politički direktori PIC-a dijagnosticirali stanje u BiH.

Istakao je da ga najviše raduje zaključak o tome da se Obavještajno-sigurnosna služba (OSA) mora staviti pod parlamentarni nadzor.

Na posljednjem sastanku sa predstavnicima međunarodne zajednice, neki od lidera potvrdili su novinarima da bi moglo doći do privremenog rješenja u vezi sa popunom Doma naroda Parlamenta FBiH koje bi važilo samo za ovogodišnje Opće izbore.

Lideri bh. stranaka već duže vrijeme razgovarali su o ovim pitanjima sa šefom delegacije EU u BiH Larsom-Gunnarom Wigemarkom i ambasadoricom SAD-a u BiH Maureen Cormack, a u proces pregovora odnedavno su uključeni i eksperti Venecijanske komisije.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo