Sport     | 07.06.2018. 12:04 |

Općina Centar nastavlja podršku FK Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić posjetila je sarajevsku Općinu Centar gdje joj je uručen protokol o realizaciji finansijskih sredstava u iznosu od 10.000 KM.

Protokol je uime Općine potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, saopćeno je iz te općine.

Općina Centar već godinama finansijski pomaže rad FK Sarajevo, ali i mnogih drugih sportskih kolektiva, a, kako je naglašeno, ta praksa bit će nastavljena i u budućnosti.

- Iskreno se nadam da će donirana sredstva biti od koristi za klub, a u cilju postizanja što boljih rezultata. Visoki prioritet Općine Centar je dovođenje Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu u stanje da se na njemu mogu odigravati međunarodne utakmice i to je direktna pomoć Fudbalskom klubu Sarajevo i društvenoj zajednici - rekao je Ajnadžić. 

Podsjeća da su Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo iz svojih budžeta izdvojili po 500.000 KM za realizaciju projekta modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.

- Ova faza modernizacije je u toku, a podrazumijeva pojačanje rasvjete na reflektorima i sportskom semaforu, opremanje sobe za centralno upravljanje sistemom sigurnosti na stadionu, uređenje prostora za zagrijavanje rezervnih igrača, te proširenje prostora sa klupama za smještaj stručnih štabova i rezervnih igrača - objasnio je Ajnadžić.

Direktorica Buljubašić je zahvalila Općini Centar na podršci i razumijevanju koje ova lokalna zajednica ima prema sportskim klubovima.

- Donacija nam mnogo znači, posebno u ovom periodu kada su u toku pripreme za takmičenja. Svaka podrška je uvijek dobrodošla, a naročito od Općine Centar, računajući i da koristimo stadion "Asim Ferhatović Hase", što nam je olakšavajuća okolnost - naglasila je Buljubašić.

U posljednjih nekoliko godina iz budžeta Općine Centar na ime podrške FK Sarajevo uplaćeno je 166.832,50 KM.

S obzirom na to da se stadion Koševo nalazi u vlasništvu Općine Centar, te da njime upravlja JU Centar za sport i rekreaciju čiji je Općina osnivač, putem ove ustanove od 2014. godine do danas FK Sarajevu se, kroz sufinansiranje dijela korištenja termina stadiona na Koševu, pomoglo s oko milion maraka.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'