Sport     | 07.06.2018. 11:25 |

Bašić i Ginzburg spremne za Balkanske igre u Istanbulu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Takmičarke Atletkog kluba Sarajevo, bacačica kladiva Ajla Bašić (2001.) i skakačica u vis Dunja Ginzburg (2002.) u završnoj su fazi priprema za predstojeće balkanske igre u Istanbulu.

Bašić smatra da može podići formu do takmičenja u Istanbulu, gdje vjeruje da može ostvariti dobar rezultat, saopćeno je iz AK Sarajevo. 

- Osjećam da imam prostora da popravim rezultat i ispravim određene greške. Balkanijada u Turskoj za mene je novo iskustvo i očekujem dobar rezultat. Pripreme su protekle u najboljem redu i koristim priliku da se zahvalim klubu na odličnim uvjetima za rad - kazala je Bašić. 

Ginzburg ima velika očekivanja od balkanskog prvenstva.

- Očekivanja od takmičenja u Turskoj su velika, nadam se da ću popraviti svoj lični rezultat. Za sada imam dobru sezonu i zadovoljna sam rezultatima, a imam motivaciju da steknem nova iskustva i ostvarim još bolje rezultate. Pripremni period je bio naporan, ali uz podršku trenerice i kluba sve je prošlo dobro - izjavila je Ginzburg.

Mlade i uspješne atletičarke smatraju da je atletika najbolji izbor kada je u pitanju sport kojim se dječaci ili djevojčice trebaju baviti.

Balkanske igre u Istanbulu će biti održane narednog vikenda. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Atletičari i atletičarke Slobode Tehnograd nastavili uspješnu dvoransku sezonu

Atletika - Marija Vrajić i Emir Hastor pobjednici Tuzlanskog maratona

Hrvatska ostala bez organizacije Svjetskog prvenstva u krosu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo