Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 06.06.2018. 16:38 |

May: Zabrinuti smo zbog smrti demonstranata u pojasu Gaze

FENA Internet

LONDON, 6. juna (FENA) - Velika Britanija zabrinuta je zbog smrti demonstranata u Gazi, kazala je britanska premijerka Theresa May danas tokom razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, te dodala da se situacija pogoršava.

Više od 100 Palestinaca smrtno je stradalo u demonstracijama, koje su izbile krajem marta u pojasu Gaze, enklavi koju kontroliše Hamas.

- Zabrinuti smo zbog gubitka života Palestinaca - rekla je May uoči razgovora u Londonu, istakavši da Britanija priznaje pravo Izraela na samoodbranu.

Britanska premijerka smatra da je potrebno smiriti trenutnu situaciju i ponovo pokrenuti razgovore o rješenju sukoba, koji su "zamrznuti" 2014. godine.

Netanyahu je istaknuo da je sva odgovornost za nasilje na Hamasu, javlja agencija Reuters.

- Mislim da su svi problemi ukorijenjeni u osnovnom cilju Hamasa da uništi Izrael. Činimo sve kako bi broj žrtava bio manji - kazao je Netanyahu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U izraelskom zračnom napadu na Rafah ubijene 24 osobe

U izraelskim zračnim udarima na grad Rafah ubijeno 18 Palestinaca, među njima 14 djece

Devet članova jedne porodice ubijeno u izraelskom napadu na Rafah

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta