Sport     | 06.06.2018. 16:19 |

Omahić i Ćosić nova pojačanja RK Vogošća Poljine Hills

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Uprava Rukometnog kluba Vogošća Poljine Hills na početku ljetne pauze počela je s dovođenjem pojačanja u klub, kako bi spremno dočekali novu sezonu i ostvarili što bolje rezultate kako na domaćim, tako i na evropskim takmičenjima.

U prostorijama RK Vogošća, u prisustvu predsjednika kluba Fetaha Kadrića, ugovor su potpisali Selvedin Omahić i Haso Čosić, koji su u predhodnoj sezoni igrali za RK Maglaj.

- Drago mi je što ću opet biti dio ovog tima, za Vogošću sam nastupao sezonu i pol i tu sam  postao igrač. Zadovoljan sam uslovima, želim da napredujem i da osvajam titule, a siguran sam da ću to napraviti sa Vogošćom. Vjerujem da su ambicije kluba da osvajaju sve što se može osvojiti. Drago mi je da ću igrati jedan od EHF kupova - rekao je Čosić.

Lijevi bek Selvedin Omahić je kazao da je zbog ličnih ambicija RK Vogošća idealan izbor za narednu sezonu.

- Pored ugodne atmosfere i ljudi koje poznajem od ranije mislim da ću se dobro uklopiti i da će ovo biti jedna uspješna sezona za klub. Htio bih da zahvalim RK Maglaj na prelijepoj sezoni i naravno navijačima ovog kluba koji su uz nas bili svaku utakmicu 60 minuta - kazao je Omahić, saopćeno je iz RK Vogošća PH.  

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu