Bosna i Hercegovina     | 06.06.2018. 15:51 |

Dom naroda Parlamenta FBiH završio vanredno zasjedanje

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Dom naroda Federalnog parlamenta okončao je vanrednu sjednicu na kojoj su usvojene predložene izmjene Zakona o stečajnom postupku te Prijedlog zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom.

Prihvaćena su zaduženja za realizaciju nekoliko projekata - "Koridora 5C Mostar jug", "Koridora 5C Zenica Sjever", "Autoputa Nemila-Donja Gračanica", "Koridora 5C poddionica Nemila - Donja Gračanica (Zenica Sjever) (Komponenta A)" i "Koridora 5C poddionica Nemila - Donja Gračanica (Zenica Sjever) (Komponenta B)".

Povodom slučaja studenta iz Gradačca Selmira Mašetovića, koji je uhapšen u Turskoj, delegati su prihvatili zaključak kojim se preporučuje državnim institucijama da blagovremeno poduzimaju radnje s ciljem zaštite bh. državljana u inozemstvu.

S dnevnog reda sjednice skinute su tri tačke - Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji BiH, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju i Nacrt zakona o slobodnim zonama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona - Stipendije sportistima i trenerima

Usvojen Nacrt budžeta BPK Goražde za 2024. u iznosu od 64,5 miliona KM

Za energijsku efikasnost javnih objekata u TK 866.500 KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu