Bosna i Hercegovina     | 06.06.2018. 14:52 |

Okončana redovna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Dom naroda Federalnog parlamenta završio je redovno zasjedanje prihvatanjem prošlogodišnjih izvještaja o zaduženju Federacije BiH po osnovu emisije trezorskih zapisa i obveznica.

Podržani su izvještaji o radu iz 2016. godine Agencije za reviziju privatizacije u Federaciji BiH, Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Fonda za zaštitu okoliša, Agencije za bankarstvo FBiH, Međunarodnog aerodroma „Sarajevo”, BH Telecoma, „Sarajevoputeva“, BH Gasa i Željeznica Federacije BiH.

Također, k znanju su primljeni izvještaji o finansijskoj reviziji Zavoda za zbrinjavanje mentalno-invalidnih osoba - Bakovići i Federalnog zavoda za agropedologiju za 2016. godinu, kao i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2016. godinu, te izvještaji o izvršenju finansijskih planova Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH i federalnog fonda solidarnosti za 2016. godinu.

Delegati su dali saglasnost na strategije upravljanja dugom od 2017. do 2019. i od 2018. do 2020. godine, kao i strategije razvoja metalskog i elektro sektora, drvne industrije i industrije građevinskog materijala, koje je ranije podržao i Predstavnički dom.

Za razliku od navedenih dokumenata Dom naroda nije podržao Godišnji izvještaj o stanju poljoprivrede u Federaciji za 2016. godinu (Zeleni izvještaj).

Današnji rad delegati su nastavili održavanjem vanredne sjednice.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zukić: Izboru predsjednika Federacije BiH trebao bi prethoditi politički dogovor

Čengić: Istina je da ne možemo dobiti Vladu FBiH bez Lendinog potpisa (VIDEO)

Čengić: Istina je da ne možemo dobiti Vladu FBiH bez Lendinog potpisa

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo