Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje

SARAJEVO, 6. lipnja - Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković, zatražio je od Središnjega izbornoga povjerenstva BiH da ne prihvati registraciju HSP BIH za predstojeće parlamentarne izbore.

Skopljaković smatra kako HSP BiH Stanka Primorca nije na račun Središnjega izbornoga povjerenstva uplatio predviđeni iznos po zakonu o financiranju političkih stranaka.

“Želim upoznati članove Središnjega izbornoga povjerenstva i javnost u BiH,kako je HSP BiH čiji je predsjednik Stanko Primorac, dužan Hrvatskoj stranci više od 32 tisuće maraka,što je službeno potvrđeno pravomoćnim sudskim presudama.Ta stranka izbjegava platiti taj iznos Hrvatskoj stranci BiH, pravdajući se da su im računi blokirani.Ako je točno da su računi HSP BIH uistinu blokirani postavljam pitanje, kako su mogli uplatiti zakonsku kotizaciju za sudjelovanje na općim izborima. Mislim da je HSP BIH ozbiljno prekršio Zakon o finaciranju političkih stranaka i stoga tražim od Središnjega izbornoga povjerenstva BiH da ne potvrdi registraciju te stranke za predstojeće parlamentarne izbore“, stoji u pismu Bože Skopljakovića, predsjednika Hrvatske stranke BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.